Politia Locala Giurgiu isi continua activitatea si în 2015

Politia Locala Giurgiu isi continua activitatea si în 2015

Direcția Poliției Locale Giurgiu a întreprins de la începutul anului până în prezent diverse acțiuni de prevenire și combatere a faptelor antisociale, precum și măsuri de asigurare a ordinii și liniștii publice. Astfel, polițiștii locali din cadrul Biroului de Ordine Publică au acționat în patrule mixte, cu agenți din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu, conform competențelor stabilite de lege.
Începând cu data de 5 ianuarie, Poliția Locală a acționat pe raza municipiului Giurgiu cu nouă echipe formate din polițiști locali, în vederea aplicării prevederiilor Hotărârii de Consiliu Local nr. 6/2013, art. 9, alin. 7, cu privire la obligativitatea de a curăța de gheață și zăpadă trotuarele și rigolele din jurul imobilelor, incintelor și altor terenuri deținute.
Echipele de siguranță rutieră au acționat pentru degajarea părții carosabile de autovehicule oprite/staționate neregulamentar, permițând astfel utilajelor de deszăpezire să intervină pentru înlăturarea zăpezii și a gheții.
În data de 6 ianuarie 2015, polițiștii locali au asigurat măsuri de ordine la Catedrala Episcopală Adormirea Maicii Domnului și în zona Podului Bizetz, unde au avut loc manifestări religioase cu ocazia Zilei Botezului Domnului.
Agenții din cadrul Biroului Intervenție au acționat pe raza municipiului Giurgiu pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Astfel, în data de 12 ianuarie, aceștia au surprins în flagrant o persoană de sex masculin, în vârstă de 34 de ani, care sustrăgea porțiuni din gardul metalic ce aparține societății S.C. OLEOMET S.R.L. Persoana în cauză a fost reținută și predată organelor abilitate, în vederea continuării cercetărilor.
Totodată, personalul din cadrul Compartimentului Pază Bunuri a acționat în parcurile Alei, Mihai Viteazul și Elevului, cât și pe pietonalele Gării și Mircea cel Bătrân, pentru prevenirea și combaterea actelor de distrugere a bunurilor aparținând domeniului public.
În zilele cu temperaturi foarte scăzute, Poliția Locală a acționat pe raza municipiului pentru identificarea persoanelor fără adăpost și transportarea acestora la Unitatea de Primire Urgență și Direcția de Asistență Socială.
Agenții din cadrul Compartimentului Poliția Pieței au acționat în Piața Centrală pentru respectarea normelor legale privind desfășurarea comerțului stradal și a normelor de conviețuire socială.
Polițiștii locali din cadrul birourilor Ordine Publică și Intervenție au asigurat protecția angajaților societății Giurgiu Servicii Locale în vederea capturării câinilor fără stăpân din municipiu.
Agenții locali din cadrul Biroului Ordine Publică au asigurat ordinea la intrarea și ieșirea elevilor de la cursuri la Școlile Generale nr. 5, nr. 6, nr. 8, nr. 10 și la Grupul Școlar Economic Administrativ Ion Barbu.
Polițiștii din cadrul Compartimentului Siguranță Rutieră au asigurat, în această perioadă, fluidizarea traficului rutier în vederea toaletării arborilor care reprezintă un pericol pentru pietoni și participanții la trafic.
De asemenea, a fost asigurată ordinea și liniștea publică la punctele de distribuire a ajutoarelor alimentare din cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.
Agenții din cadrul compartimentelor specifice de control, Protecția Mediului, Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal, Control Comercial și Evidența Persoanelor au acționat pe raza municipiului, conform competențelor specifice, au soluționat sesizările cetățenilor privind nerespectarea normelor legale și au aplicat sancțiuni pentru neîndeplinirea obligațiilor ce revin acestora.
În data de 15 ianuarie, Poliția Locală a desfășurat acțiuni specifice în zona Parcului Alei și a Ateneului Nicolae Bălănescu, cu ocazia manifestărilor dedicate comemorării a 165 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.
Direcția Poliției Locale a aplicat de la începutul lunii ianuarie și până în prezent, un număr de 90 de sancțiuni în valoare totală de 5763 lei.
Poliţiştii locali vor acționa în continuare, în vederea verificării respectării prevederilor legale și vor sancționa încălcarea acestora.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Actiune de toaletare si doborare a copacilor uscati sau in pericol de prabusire

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.